top of page
9.png

PowerMama Training

Verantwoord sporten tijdens en na je zwangerschap

PowerMama

PowerMama Training

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat? Bij Access 2 Joy bieden we een aangepast PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Waarom deelnemen?

 

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan, zoals ongewenst urineverlies, diastase, verzakking... 

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar eerst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan de reguliere groepslessen of gewoon je favoriete sport terug op te pikken. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?

We starten met een korte online cursus waarin ik je heel wat informatie en uitleg geef over belangrijke aandachtspunten bij sporten tijdens en na de zwangerschap en over de juiste houding, diastase en bewegingspatronen. 

Deze cursus kan je op eigen tempo doornemen.

Nadien kan je aansluiten bij onze PowerMama trainingen in een kleine groep tot maximum 10 mama's (to be) en kan je aan de slag met het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. 

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen.

 

Het PowerMama Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door Jolien, zij is een gecertificeerde trainer die zich gespecialiseerd heeft in sporten tijdens en na de zwangerschap. 

1.png

Voor wie?

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot 1 jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al groepslessen volgen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Waar & wanneer?

 

De lessen gaan door

  • Elke zaterdag van 9u30 - 10u30 in Merksplas,
    Vrije Basisschool Merksplas (Kloosterstraat 4, 2330 Merksplas)

  • Elke dinsdag van 18u15 - 19u15 in Halle Zoersel,
    Zaal Elite Halle (Lotelinglaan 42, 2980 Zoersel)

Je kan op elk moment instappen.*

* inschrijven verplicht

PowerMama Uitleg

PRIJZEN

Betaalbaar en flexibel

GRATIS
 

Proefles

Kom gratis een keertje proberen om kennis te maken.

€80,-

10-beurtenkaart

Voor alle groepslessen
1 jaar geldig
Inclusief sportverzekering

€140,-

20-beurtenkaart

Voor alle groepslessen
2 jaar geldig
Inclusief sportverzekering

€40,-
PER MAAND

Jaarabonnement

Volg onbeperkt alle groepslessen
Inclusief sportverzekering

We hebben ook abonnementen voor 3 of 6 maanden die je per maand, of eenmalig kan betalen.

Ontdek hier al onze tarieven.

PowerMama Cursus

Aanmelden

bottom of page