9.png

PowerMama Training

Verantwoord sporten tijdens en na je zwangerschap

 

PowerMama Training

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat? Bij Access 2 Joy bieden we in samenwerking met de Core Academy het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Waarom deelnemen?

 

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld 1 op 4 volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en 3 op de 10 vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar eerst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan de reguliere groepslessen of gewoon je favoriete sport terug op te pikken. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?

We starten met een workshop waarin ik je heel wat informatie en uitleg geef over belangrijke aandachtspunten bij sporten tijdens en na de zwangerschap en over de juiste houding, diastase en bewegingspatronen. 

 

Nadien gaan we 8 weken lang met een kleine groep van 6 tot maximum 8 mama's (to be) aan de slag met het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. 

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen.

 

Het PowerMama Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door Jolien, zij is een gecertificeerde trainer die zich gespecialiseerd heeft in sporten tijdens en na de zwangerschap. 

Voor wie?

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al groepslessen volgen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Waar & wanneer?

De PowerMama cursus duurt 8 weken. Kan je toch eens een keertje niet komen, dan kan je deze beurt gewoon bij de volgende reeks inhalen. 

De lessen gaan door

  • Elke maandag van 18u - 19u in Merksplas,
    op de speelplaats van de Vrije Basisschool. (Kloosterstraat 4, 2330 Merksplas)

  • Elke dinsdag van 18u - 19u in Halle Zoersel,
    op het pleintje aan de turnzaal in Halle Dorp (Halmolenweg, 2980 Halle Zoersel)

De eerstvolgende cursus start:

Inleidende workshop online op maandag 29 maart 2021 om 18u

De lessen starten:

  • in Merksplas: op maandag 5 april 2021

  • in Halle Zoersel: op dinsdag 6 april 2021

 

Prijzen

€99,-

8 sessies van 1 uur

Indien je een keertje niet kan komen,

kan je deze beurt inhalen in de volgende reeks.

 
3.png
 

Inschrijven

Locatie
Ik ben

0492 63 57 06

Waterstraat 157, 2970 Schilde

BE0684.604.125

©2020 door Access 2 Joy.