top of page

Rise & Shine... it's exercise time! ๐ŸŒž๐Ÿ’ช

5 redenen om โ€™s ochtends te sporten

Sporten in de avond is helemaal okรฉ! Vaak kan het ook niet anders door je werk bijvoorbeeld, maar wanneer het kan, is sporten in de ochtend zeker een goed idee! Het brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee die het echt waard zijn om uit je bed te komen!


  1. Een boost voor je vetverbranding op het juiste moment. ๐Ÿ”ฅ Als je gaat sporten in de ochtend krijgt je stofwisseling een stevige boost. Hierdoor draait je metabolisme al vroeg op de dag op volle toeren en zal je ook gedurende de hele dag meer verbranden!

  2. Superhealthy state-of-mind voor de rest van de dag! ๐Ÿฅ‘ Na een workout gieren de endorfines door je lijf die een positief effect hebben op je energielevel en je gemoedstoestand. Je voelt je zo goed dat je ook extra goed voor je lichaam wil zorgen door je energievoorraad alleen met gezond eten aan te vullen. Die superhealthy state-of-mind zorgt ervoor dat je met veel plezier โ€˜neeโ€™ zegt tegen fastfood, snoep en allerlei ongezonde snacks.

  3. Je bent productiever en ervaart minder stress ๐Ÿค“ Sporten in de ochtend bevordert je bloeddoorstroming waardoor je je meteen een pak energieker voelt. Ook je hersenen krijgen meer zuurstof waardoor je je beter kan concentreren en je dus ook veel productiever bent doorheen de dag. Dit geldt trouwens niet alleen voor sporten in de ochtend. Bewegen en sporten in het algemeen zorgt ervoor dat je een productiever mens wordt!

  4. Bye Bye excuses! ๐Ÿ‘‹ Moe na een lange werkdag, een uitstapje of etentje geplandโ€ฆ allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je je workout skipt. Door te sporten in de ochtend heb je je workout alvast gehad en kan je โ€™s avonds gezellig op stap of genieten van wat rust!

  5. Only happy vibes! ๐Ÿคฉ Tijdens het sporten komen er heel wat stofjes vrij in je lichaam zoals endorfine, serotonine en dopamine. Endorfine geeft je een gelukzalig en euforisch gevoel en vermindert pijn. Daarom wordt het ook wel een natuurlijke โ€˜feel goodโ€™ drug genoemd. Serotonine, ook gekend als het gelukshormoon, geeft je een gelukkig gevoel en reguleert onder andere je eetlust, gemoedstoestand en slaap. Dopamine zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent om door te gaan, geeft een gevoel van beloning en maakt je blij. Happy vibes gegarandeerd dus voor de rest van de dag!


Vanaf nu kan je niet enkel in het weekend, maar ook op donderdag komen sporten in de ochtend! ๐Ÿ’›

108 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page