top of page

Een gezonde verjaardagstraktatie?!

Jep, deze week was het mijn verjaardag en dus heb ik gezorgd voor een gezonde traktatie! Kwestie van het goede voorbeeld te geven... ;-)


Ik maakte een bananenbrood met appel (vegan trouwens) en dat viel duidelijk in de smaak.

Daarom deel ik hierbij met veel plezier het recept zodat jullie thuis verder kunnen genieten!


Veel bakplezier!



 

Bananenbrood met appel

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen

  • 150g appelmoes (zonder toegevoegde suiker)

  • 1 appel

  • 75g havermout

  • 75g volkoren bloem (tarwemeel)

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl Zusto (of een andere suikervervanger zoals canderel, sugarly...) Hou je van zoet? Doe er dan wat extra suikervervanger in.

Hoe maak je het?

  • Breek de 3 bananen in stukken en doe in een kom. Voeg de suikervervanger toe en meng met een staafmixer tot een gladde massa.

  • Schil de appel, snijd in kleine blokjes. Houd 1/4 van de appel opzij ter garnering.

  • Voeg de appelstukjes samen met de appelmoes toe aan het mengsel en roer goed door.

  • Doe de havermout, volkoren tarwemeel en bakpoeder bij het geheel en meng weer goed door tot een mooi egaal mengsel.

  • Neem een bakvorm met antiaanbaklaag, vet eventueel een klein beetje in of gebruik eventueel bakpapier in je vorm en giet het beslag erin.

  • Snijd de overschot van de appel in schijfjes en leg deze bovenop de cake ter versiering.

  • Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Smakelijk!


Dit receptje thuis ook geprobeerd? Show me! Op sociale media en tag @access2joy of stuur me een foto door van jouw creatie. I like!


~ Liefs Jolien. x



Download hier het recept.

Bananenbroodrecept
.pdf
Download PDF • 3.69MB

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page