Beweging - Voeding - Lifestyle

Mijn verhaal

Geniet van elk moment

Wie ben ik?

Ik ben Jolien Coenen, werkzaam als voedings- en bewegingscoach in de regio rond Merksplas en Zoersel.

Ik ben enorm graag bezig met voeding en beweging. Ik heb zelf altijd graag en veel gesport en in mijn tienerjaren heb ik ook een enorme passie ontwikkeld voor voeding. Doorheen de jaren ben ik me hierin ook verder gaan verdiepen met het volgen van verschillende opleidingen.

Mijn missie

Mijn missie is om als voedings- en bewegingscoach mijn passie, ervaringen en kennis met jou te delen om ook jou te begeleiden naar een gezonde en actieve levensstijl, met een evenwichtig voedingspatroon zonder schuldgevoelens.

Mijn verhaal

Mijn passie voor sport en voeding begon al op jonge leeftijd. Op 3-4 jarige leeftijd startte ik met turnen. Op mijn 6 jaar deed ik mijn eerste competitie in acrobatische gymnastiek, en dit ben ik dan ook 15 jaar lang blijven doen. Vanaf het 2e leerjaar zei ik al dat ik turnjuffrouw wou worden. In het middelbaar heb ik dan ook al bewust gekozen voor de studierichting sportwetenschappen. Maar rond mijn 16 jaar begonnen er problemen op te duiken. Voor de eerste keer in mijn leven viel ik flauw tijdens het sporten. Maar het bleef niet bij 1 keer. Bij elke zware inspanning van sport gebeurde het opnieuw. De dokters konden niets vinden dus ik moest er maar "mee leren leven". Mijn studies in sportwetenschappen heb ik gelukkig wel kunnen afwerken, maar dan kwam het moment om verder te studeren. Ik wou nog steeds sportleerkracht worden, maar door het flauwvallen was dit helaas niet meer mogelijk. Na veel zoeken en twijfelen heb ik uiteindelijk gekozen voor Sport- en Cultuurmanagement. In het laatste jaar van deze opleiding deed ik stage in een fitnesscenter, waar mijn passie voor fitness is begonnen en vanaf dan alleen maar gegroeid is. Ik ruilde de turnzaal in voor de fitness, en een nieuwe hobby groeide uit tot een hele nieuwe levensstijl.
Na deze opleiding ging ik werken en volgde ik in avondschool een extra opleiding rond sportvoeding en kindervoeding. Maar het managementgegeven en het werk dat ik toen deed, was eigenlijk niets voor mij. 
Ik heb dan besloten om te beginnen aan een nieuwe bacheloropleiding Sport & Bewegen. Dit is een nieuwe richting in de Thomas More Hogeschool in Turnhout waarbij alles draait om bewegen en gezondheid. Ideaal dus om mijn passie voor voeding en beweging verder te ontwikkelen en het was haalbaar in combinatie met mijn gezondheid. Naast deze opleidingen volgde ik ook nog een opleiding pilates en groepsfitness en zo ben ik gestart met Access 2 Joy waarin ik mijn kennis, ervaring, en passie met jullie wil delen om ook jullie te helpen naar een gezonder en gelukkiger leven!